Deloitte søger it-servicemedarbejder til ServiceDesk

Har du stor erfaring med it og brugerservice, og ved du, hvad service på højt niveau betyder for en virksomheds medarbejdere? Trives du i en dynamisk afdeling med en masse forskelligartede opgaver, og har du et ønske om at arbejde i en globalt orienteret virksomhed med højt til loftet? Kan du svare ja til disse spørgsmål, er stillingen som it-servicemedarbejder i Deloittes ServiceDesk måske noget for dig.

What impact will you make?

Vil du gøre en forskel, mens du vokser i en dynamisk og inkluderende kultur funderet på samarbejde, nysgerrighed og høje ambitioner? Vi sætter en ære i at se og frigive dit fulde potentiale og tilbyder dig et stærkt fagligt fællesskab, hvori du kan udfolde dine særlige interesser.

Dit team

Organisatorisk bliver du en del af Digital @ Deloitte, som består af 80 medarbejdere. Digital @ Deloitte opererer og udvikler sammen med resten af Internal Client Service Deloittes underliggende forretningsstruktur og tværgående støtteprocesser på tværs af vores kontorer og forretningsområder. Vi arbejder med alt fra digitalisering til HR, Kommunikation- og markedsføring, teknologi og infrastruktur, procurement, finans- og økonomistyring, strategi, forretningsudvikling samt programstyring og projektledelse. Områderne i Internal Client Service findes i Deloittes øvrige medlemslande, og den globale agenda er således en del af vores lokale arbejde. Vores digitale agenda er at bidrage til, at Deloitte fortsat er markedets bedste revisions- og rådgivningshus.

Du vil indgå i det resterende team i ServiceDesk, som aktuelt består af 31 medarbejdere, hvor vi har en bred kontaktflade til Deloittes medarbejdere.

Dine opgaver

Vi søger en positiv, åben og meget velstruktureret person, der kan arbejde selvstændigt, men også fungerer godt i et team. Dine opgaver vil kræve gode kommunikationsevner og et stærk servicegen.

Vores hverdag er til tider hektisk, og vi forventer, at du er hjælpsom og udviser initiativ, fleksibilitet, professionalisme og en stor ansvarsfølelse for den stillede opgave. Til gengæld kan vi tilbyde dig, at du får brugt både dine analytiske og kommunikative evner i et stort, internationalt firma med en høj professionel standard, plads til den enkelte og mange udviklingsmuligheder.

Du kommer i stillingen til at varetage opgaver af meget forskelligartet karakter herunder support af medarbejdernes it samt besvarelse af spørgsmål vedrørende finans, HR, løn mm.

Jobbet indebærer blandt andet, at du vil komme til at indgå i den daglige vagtplan mellem kl. 07:00 og 17:00. Du skal i samarbejde med dine kollegaer medvirke til, at medarbejderne i Deloitte får den bedste service og professionel hjælp hver gang. Alt efter dine færdigheder og dit drive, er der stor mulighed for at præge stillingens indhold og ansvar.

Dine kvalifikationer

Vi forestiller os, at du:

  • har en it-faglig baggrund, men det er ikke et krav.
  • har erfaring med brugerservice og administration, og du er generelt vant til at arbejde i og behersker mange forskellige applikationer og systemer
  • er lærenem og har lyst til at blive udfordret, da Deloitte benytter en række specialapplikationer
  • er i besiddelse af et bredt kendskab til MS Office-pakken
  • har erfaring med dokumentation af processer samt vidensdeling.
  • du behersker engelsk problemfrit både i skrift og tale, da vi arbejder i en stadig mere international organisation

Impact that matters

Vi er alle drevet af vores fælles formål - at gøre en forskel. Hver eneste dag. Vi måler succesen af vores løsninger på kvaliteten, integriteten og innovationen, og kun det bedste er godt nok. For vi vil ikke blot udvikle løsninger. Vi vil sætte et mærkbart aftryk, der skaber positive og afgørende forandringer både for menneskene omkring os, vores kunder og samfundet.

Kontakt og ansøgning

Send os din ansøgning, dit CV samt andre relevante dokumenter ved at klikke på linket herunder. Ansøgningsfristen er d. 24. juli 2018. Vi behandler ansøgningerne og indkalder løbende til samtale, og derfor opfordrer vi dig til at søge stillingen hurtigst muligt. Forventet ansættelsesstart er d. 1. september eller hurtigst muligt herefter. Du er velkommen til at kontakte Manager Ivan Emil Stockmarr på telefon +45 26 27 27 28, hvis du har konkrete spørgsmål til jobbet. Du kan læse mere om Deloitte på deloitte.dk og om karriere i Deloitte på karriere.deloitte.dk.

 
Ansøgningsfrist: 24-07-2018
Tiltrædelse: 01-09-2018
Arbejdstid: Heltid
Arbejdsdage: Dag
Arbejdssted: København
Hjemmeside: http://karriere.deloitte.dk
Søg online: