Økonomiassistent der er digital minded, og som evner at omsætte forandringer til meningsfyldte løsninger

Vil du være med til at sætte den digitale agenda, og brænder du for bogholderi og driftsøkonomi? Og motiveres du af løsning af opgaver på et højt fagligt niveau? Så har vi brug for dig!

What impact will you make?
Vil du gøre en forskel, mens du vokser i en dynamisk og inkluderende kultur funderet på samarbejde, nysgerrighed og høje ambitioner? Så er Deloitte stedet for dig. Vi sætter en ære i at se og frigive dit fulde potentiale og tilbyder dig et stærkt fagligt fællesskab, hvori du kan udfolde dine særlige interesser.

Dit team
Fra dag ét vil du indgå i forskellige teams, hvor du løser kundeopgaver og får sparring fra andre erfarne kollegaer. Vores kontor i Kolding består af 85 medarbejdere inden for revision, skat og moms samt outsourcing. Du vil blive en del af et team på 8 kollegaer, der arbejder tæt sammen med vores revisionsafdeling.

Dine opgaver
Du vil som en del af Deloitte Outsourcing indgå i et team, der løser mangeartede opgaver for vores kunder og revisionsforretning. Fra dag ét vil du løse kundeopgaver, og du vil få din egen kundeportefølje samt ansvaret for bogholderiet hos et antal af vores faste kunder.

Dine opgaver vil spænde vidt - fra den daglige håndtering af regnskabsopgaver som kontering, bogføring, afstemninger af balancer, udarbejdelse af løn og moms samt rapportering til ledelsen.

Du kan forvente, at arbejdet både skal foregå på vores kontor i Kolding samt ude hos vores kunder.

Vi tror på, at ledelse eksisterer på alle niveauer. Derfor dyrker vi en kultur, hvori du opmuntres til at tage ansvar og deltage i opgaverne på netop dit udviklingsniveau.

Dine kvalifikationer
Du har relevant erfaring inden for regnskab og bogholderi enten fra en økonomifunktion, som selvstændig bogholder eller fra revisionsbranchen.

Du har desuden god erfaring fra flere forskellige bogføringssystemer og er meget gerne superbruger i e-conomic, Dan-løn og gerne andre økonomisystemer. Desuden anvender vi i det daglige excel-regneark samt anden IT. Stærke IT-kundskaber i det hele taget vil være en fordel.

Som person er du fleksibel og trives med et udfordrende og afvekslende job. Du har en udadvendt, ansvarsbevidst og servicemindet profil, der drives af at levere på højt niveau. I dit daglige arbejde har du en struktureret tilgang til dine opgaver, der gør dig i stand til at holde styr på mange sideløbende opgaver. Du trives i en afvekslende hverdag, der indeholder såvel rutineprægede som mere komplekse arbejdsopgaver.

Du har en grundlæggende faglig nysgerrighed, der gør, at du ser muligheder i alle opgaver og er initiativrig i dit arbejde og tilgangen til nye opgaver og kunder.

Impact that matters
Vi er alle drevet af vores fælles formål - at gøre en forskel. Hver eneste dag. Vi måler succesen af vores løsninger på kvaliteten, integriteten og innovationen, og kun det bedste er godt nok. For vi vil ikke blot udvikle løsninger. Vi vil sætte et mærkbart aftryk, der skaber positive og afgørende forandringer både for menneskene omkring os, vores kunder og samfundet.     

Kontakt og ansøgning
Send os din ansøgning, dit CV samt andre relevante dokumenter ved at klikke på linket herunder. Ansøgningsfristen er d. 20. juni 2018. Vi behandler ansøgningerne og indkalder løbende til samtale, og derfor opfordrer vi dig til at søge stillingen hurtigst muligt. Du er velkommen til at kontakte Kim Paasch på telefon 3093 4635, hvis du har konkrete spørgsmål til jobbet. Du kan læse mere om Deloitte på deloitte.dk og om karriere i Deloitte på karriere.deloitte.dk.

 
Ansøgningsfrist: 20-06-2018
Arbejdstid: Heltid
Arbejdsdage: Dag
Arbejdssted: Kolding
Hjemmeside: http://karriere.deloitte.dk
Søg online: