Økonomiassistent der er digital minded og som evner at omsætte forandringer til meningsfyldte løsninger

Vil du være med til at sætte den digitale agenda og brænder du for bogholderi og driftsøkonomi? Og motiveres du af løsning af opgaver på et højt fagligt niveau? Så har vi brug for dig!

What impact will you make?

Vil du gøre en forskel, mens du vokser i en dynamisk og inkluderende kultur funderet på samarbejde, nysgerrighed og høje ambitioner? Så er Deloitte stedet for dig. Vi sætter en ære i at se og frigive dit fulde potentiale og tilbyder dig et stærkt fagligt fællesskab, hvori du kan udfolde dine særlige interesser.

Dit team

Fra dag ét vil du indgå i forskellige teams, hvor du løser kundeopgaver og får sparring fra andre erfarne kollegaer. Vores kontor i Silkeborg består af 100 medarbejdere inden for revision, skat og moms samt outsourcing. Du vil være en del af et team på 20 kollegaer, der erfaringsmæssigt spænder fra studentermedhjælper til den mere rutinerede. Der er tæt samarbejde mellem vores revisionsafdeling og outsourcing.

Dine opgaver

Du vil som en del af Deloitte Outsourcing indgå i et team, der løser mangeartede opgaver for vores kunder og revisionsforretning. Fra dag ét vil du løse kundeopgaver og du vil få overdraget en kundeportefølje samt ansvaret for bogholderiet hos et antal af vores faste kunder, primært inden for sundhedssektoren.

Dine opgaver vil spænde vidt - fra den daglige håndtering af regnskabsopgaver som kontering, bogføring, afstemninger af balancer, udarbejdelse af løn og moms samt rapportering til ledelsen.

Du kan forvente, at arbejdet både skal foregå på vores kontor i Silkeborg samt ude hos vores kunder.

Vi tror på, at ledelse eksisterer på alle niveauer. Derfor dyrker vi en kultur, hvori du opmuntres til at tage ansvar og lede på netop dit udviklingsniveau.

Dine kvalifikationer

Du har relevant erfaring inden for regnskab og bogholderi enten fra en økonomifunktion, som selvstændig bogholder eller fra revisionsbranchen.

Du har desuden god erfaring fra flere forskellige bogføringssystemer og er meget gerne som superbruger i e-conomic, Dan-løn og gerne andre økonomisystemer. Desuden anvender vi i det daglige excel-regneark samt anden IT. Stærke IT-kundskaber i det hele taget vil være en fordel.

Som person er du fleksibel og trives med et udfordrende og afvekslende job. Du har en udadvendt, ansvarsbevidst og servicemindet profil, der drives af at levere på højeste niveau. I dit daglige arbejde har du en struktureret tilgang til dine opgaver, der gør dig i stand til at holde styr på mange sideløbende opgaver. Du trives i en afvekslende hverdag, der indeholder såvel rutineprægede som mere komplekse arbejdsopgaver.

Du har en grundlæggende faglig nysgerrighed, der gør, at du ser muligheder i alle opgaver og er initiativrig i dit arbejde og tilgangen til nye opgaver og kunder.

Impact that matters

Vi er alle drevet af vores fælles formål - at gøre en forskel. Hver eneste dag. Vi måler succesen af vores løsninger på kvaliteten, integriteten og innovationen, og kun det bedste er godt nok. For vi vil ikke blot udvikle løsninger. Vi vil sætte et mærkbart aftryk, der skaber positive og afgørende forandringer både for menneskene omkring os, vores kunder og samfundet.

Kontakt og ansøgning

Send os din ansøgning, dit CV samt andre relevante dokumenter ved at klikke på linket herunder. Ansøgningsfristen er d. 1. juli. Vi behandler ansøgningerne og indkalder løbende til samtale, og derfor opfordrer vi dig til at søge stillingen hurtigst muligt. Du er velkommen til at kontakte Morten Slott Sørensen på telefon 27 21 76 20, hvis du har konkrete spørgsmål til jobbet. Du kan læse mere om Deloitte på deloitte.dk og om karriere i Deloitte på karriere.deloitte.dk.

 
Ansøgningsfrist: 01-07-2018
Arbejdstid: Heltid
Arbejdsdage: Dag
Arbejdssted: Silkeborg
Hjemmeside: http://karriere.deloitte.dk
Søg online: