Deloitte søger dygtige studentermedhjælpere til vores Audit Delivery Center i Odense

Er du kendt på studiet for din sans for struktur og kan du bevare overblikket, når det går hurtigt? Er du proaktiv og tager selvstændigt ansvar for at løse dine opgaver i høj kvalitet? Smitter dit gode humør og sætter du en ære i at levere en god service hver eneste gang? - så er det måske dig vi leder efter.

Deloittes Audit Delivery Center (ADC) i Odense søger dygtige studentermedhjælpere til at løse en række spændende administrative opgaver for vores revisionsforretning på tværs af hele Deloitte Danmark.

Om jobbet

Som studentermedhjælper indgår du i et team, der løser mangeartede opgaver for vores revisionsforretning, og du bliver involveret i den daglige drift, hvor du skal assistere vores administrative medarbejdere i udførelse af udvalgte opgaver. Dine primære opgaver vil være:

  • Udførelse af bestillingsopgaver i samarbejde med de administrative medarbejdere (F.eks. indhentning af bankbreve, udtræk af CVR udskrifter, dokumenthåndtering).
  • Kontakt med revisor, revisors kunder, banker, offentlige instanser m.m. som en del af opgaveløsningen (per telefon og e-mail).
  • Ad-hoc support til øvrige opgaver i ADC´et.

Du vil arbejde tæt sammen med dine kollegaer og sammen støtter I op om at få udført og leveret de administrative opgaver, som revisionsforretningen efterspørger. For at kunne servicere forretningen bedst muligt, er det vigtigt, at du er fleksibel, omstillingsparat og samtidig serviceminded.

Vi tilbyder

Vi tilbyder dig en stilling på forventeligt 15 timer i gennemsnit/uge, hvor du får muligheden for at blive en del af et velfungerende team. ADC´et tilbyder dig en afvekslende arbejdsdag med varierende arbejdsopgaver, kvalitetsbevidste og professionelle kollegaer og et arbejdsmiljø, som lægger vægt på den enkelte medarbejders motivation og udvikling samt trivsel.

Din profil

Du er i gang med en relevant uddannelse inden for finans, økonomi, jura, IT eller lignende og har nogle år tilbage på studiet. Personen bag er dog det væsentligste, så tøv ikke hvis din uddannelse ikke falder ind i en af disse kategorier. Det er vigtigt for os, at du har gode kommunikative evner i skrift og tale både på dansk og engelsk. Endvidere har du gode IT-kundskaber.

Du skal motiveres af at arbejde i en travl hverdag, hvor prioriteringer ændres løbende og være interesseret i at tilegne dig nye kompetencer og ny viden om Deloitte Revisions arbejdsgange og processer.

Som studentermedhjælper er du struktureret, du kan bevare overblik og du tager ansvar for egne opgaver. Du har gå-på-mod, er proaktiv og er ikke bange for at kaste dig ud i nye opgaver. Det falder dig også naturligt at stille spørgsmålstegn ved det du laver og komme med nye ideer og forslag til vores center samtidig med, at du yder en god service og formår at holde hovedet koldt i travle perioder. Du trives med altid at fremtræde professionelt over for vores kunder og samarbejdspartnere, og samtidig er det naturligt for dig at have fokus på kvalitet af dine opgaver.

Arbejdssted

Arbejdsstedet er Deloittes kontor i Odense. Der vil være fleksible arbejdstider, som primært vil være i tidsrummet kl. 08:00-20:00. Arbejdstiderne aftales i fællesskab med nærmeste leder, så der tages højde for højere aktivitetsniveau i udvalgte perioder, ferier, eksamensperioder m.m.

Interesseret?

Send din ansøgning, cv og kopi af andre relevante dokumenter til os ved at benytte onlineansøgningsfunktionen. Vi behandler indkomne ansøgninger løbende og indkalder til samtaler i løbet af oktober og november. For yderligere information om stillingen er du velkommen til at kontakte Mads Jørgensen på 6024 7146 eller Jane Strauss på 5137 9540.

Læs mere om Deloitte på deloitte.dk og om karriere i Deloitte på karriere.deloitte.dk.

 
Ansøgningsfrist: 01-11-2017
Arbejdstid: Deltid
Arbejdsdage: Dag
Arbejdssted: Odense
Yderligere oplysninger fås hos:
Jane Strauss
Mobil: +45 51 37 95 40

Mads Jørgensen
Mobil: +45 60 24 71 46

Hjemmeside: http://karriere.deloitte.dk
Søg online: